12. listopada 2018. u Osijeku održan jeokrugli stol na temu Pametna energija u ruralnom razvoju u sklopu međunarodne konferencije Smart Systems and Technologies (SST) 2018.
 

 

12. listopada 2018. u Osijeku održan je okrugli stol na temu Pametna energija u ruralnom razvoju u sklopu međunarodne konferencije Smart Systems and Technologies (SST) 2018. Uvodno predavanje okruglog stola na temu Pametni energetski koncepti u ruralnim područjima je održao moderator okruglog stola prof.dr.sc. Damir Šljivac, a zatim je doc.dr.sc. Danijel Topić prezentirao o projektu RuRES i dosadašnjim rezultatima istraživanja na projektu.

 

 

Okrugli stol su nastavili prof.dr.sc. Zoltan Gal s prezentacijom na temu ruralnog i lokalnog razvoja temeljenog na obnovljivim izvorima energije te doc.dr.sc. Krešimir Fekete s prezentacijom na temu energetskih tehnologije za ruralna područja. Matej Žnidarec, mag.ing.el. je nastavio s prezentacijom na temu razvoja pametne mikromreže FERIT-a, a prof.dr.sc. Denis Pelin se nadovezao s prezentacijom o pametnoj emulaciji fotonaponskih sustava. Zadnje dvije prezentacije na okruglom stolu su održali izv.prof.dr.sc. Zvonimir Klaić na temu iskustava integracije obnovljivih izvora energije u ruralnu distribucijsku mrežu te prof.dr.sc. Marinko Stojkov na temu pametnog grijanja staklenika. Nakon prezentacija održana je kratka diskusija na temu okruglog stola.