26. rujna 2018. u Osijeku održan je okrugli stol na temu projekta Obnovljivi izvori energije i mjere energetske učinkovitosti u funkciji ruralnog razvoja u sklopu 9. međunarodnog skupa o prirodnom plinu, toplini i vodi (PLIN 2018).

 

 

26. rujna 2018. u Osijeku održan je okrugli stol na temu projekta Obnovljivi izvori energije i mjere energetske učinkovitosti u funkciji ruralnog razvoja u sklopu 9. međunarodnog skupa o prirodnom plinu, toplini i vodi (PLIN 2018).  Uvodno predavanje okruglog stola na temu Energetski koncepti u ruralnim područjima temeljeni na obnovljivim izvorima energije je održao prof.dr.sc. Damir Šljivac, a zatim je doc.dr.sc. Danijel Topić prezentirao znanstveni rad na temu Obnovljivi izvori energije u funkciji ruralnog razvoja.

 

 

 

Okrugli stol su nastavili doc.dr.sc. Krešimir Fekete s prezentacijom na temu Tehno-ekonomska analiza različitih tehnologija proizvodnje električne energije iz biomase i bioplina te prof.dr.sc. Denis Pelin s prezentacijom na temu Oprema za ispitivanje i učenje o fotonaponskim sustavima. Zadnje dvije prezentacije na okruglom stolu su održali izv.prof.dr.sc. Bernadett Horváthné Kovács na temu Lokalni gospodarski razvoj temeljen na obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti u ruralnim područjima te Sándor Zsolt Kovács na temu Energetski potencijal otpada: primjer mađarskog sustava gospodarenja otpadom. Nakon prezentacija održana je kratka diskusija na temu okruglog stola te su doneseni zaključci na osnovu prikazanih rezultata istraživanja.