Radionica je realizirana u malom selu smještenom u Baranji, Mađraska, u lijepo uređenoj kući za goste. Energetske potrebe kuće su u potpunosti zadovoljene iz obnovljivih izvora energije i to većinom iz fotonaponskih ćelija. .

 

 

Radionica je realizirana u malom selu smještenom u Baranji, Mađraska, u lijepo uređenoj kući za goste. Energetske potrebe kuće su u potpunosti zadovoljene iz obnovljivih izvora energije i to većinom iz fotonaponskih ćelija.

Na početku radionice, voditelj projekta Danijel Topić je predstavio projekt sudionicima te je prezentirao ciljeve i zadatke projekta.

Nakon toga, Engelbert Beck i Zoltan Bíró su održali predavanje o prilikama i preprekama na koje se nailazi prilikom razvoja društvene zajednice uz pomoć obnovljivih izvora energije. Engelbert Beck je istaknuo kao najveći problem manjak financijskih sredstava pošto su potrebna značajna investicijska sredstva za implementiranje takvih sustava iako su uštede energije ogromne.

Zoltan Bíró, vlasnik poduzeća ABW Solar Ltd, je prezentirao primjer korištenja obnovljivih izvora energije uz naglasak da je sve više populacije zainteresirano za ovakva ulaganja.

Nakon toga, istraživač sa MTA RKI Sándor Zsolt Kovács je održao prezentaciju o mogućnostima modeliranja potencijala obnovljivih izvora energije na temelju mjerenja potencijala obnovljivih izvora i tokova investicija u društvu.

Na kraju radionice, istraživačica sa Sveučilišta u Kapošvaru Bernadett Horváthné Kovács je prezentirala rezultate empirijske analize upitnika provedenog nad stanovništvom regije Somogy o obnovljivim izvorima energije.

Tijekom poslijepodneva, sudionici su posjetili vinariju koja također iskorištava energiju Sunca za vlastite energetske potrebe.