6. studenog na FERIT-u se održao projektni sastanak u sklopu RuRES projekta.
 

 

6. studenog na FERIT-u se održao projektni sastanak u sklopu RuRES projekta. U uvodnom dijelu sastanka koordinator projekta Danijel Topić, prodekanica za međunarodnu suradnju Snježana Rimac-Drlje i predstavnica zajedničkog tajništva Antonija Bedeniković su poželjeli dobrodošlicu svih sudionicima.

.


  Uvodna riječ Antonije Bedeniković

 

Nakon uvodne riječi, Danijel Topić je izvijestio sudionike o studijskom posjetu austrijskom gradiću Gussingu na kojemu su sudjelovali Goran Knežević, Denis Pelin, Zvonimir Klaić i Danijel Topić. Također, dao je i pregled skupljanja i analiziranja podataka o obnovljivim izvorima energije.

.

 


Prezentacija Danijela Topića

 

Nakon izvještaja sa studijskog posjeta Gussing-u, Bernadett Kovacs i Alexander Titov su održali prezentaciju na temu „Surveying renewable energy sources as basis of local economic development“ dok su Viktor Varju i Cecilia Mezei održali prezentaciju na temu „Rural development potential and aspects of RES and EE“.

 


Prezentacija Ceclije Mezei

 

Nakon stanke za ručak, nastavak projektnog sastanka se održao u Laboratoriju za obnovljive izvore energije na FERIT-u gdje su Damir Šljivac, Matej Žnidarec i Dario Došen održali prezentaciju na temu „Rural RES energy concepts, microgrids and monitoring (data acquisition) system“. Nakon prezentacije, održana je rasprava o prezentiranim temama te su doneseni zaključci.

 


Prezentacija Damira Šljivca