A RURES Projekt zárókonferenciájára 2018. december 17-én került sor a horvátországi Eszéken, az Eszéki Egyetem Villamosmérnöki, Számítástechnikai és Informatikai Karán.
 

 

A konferencia időpontja: 2018. december 17. (hétfő) 10:00-13:15

A konferencia helyszíne: Eszék (Horvátország), Eszéki Egyetem Villamosmérnöki, Számítástechnikai és Informatikai Kara, ulica Kneza Trpimira 2B.

 

A Konferencia programja:
 

http://www.rkk.hu/rkk/news/2018/rures.jpg

 

A konferencia első részében Danijel Topić bemutatta a projekt főbb eredményeit és szakaszait, Mezei Cecília és Kovács Sándor Zsolt beszélt a megújuló energia potenciáljának modelljéről. Kovács Bernadett és Alexander Titov bemutatta a Koppány-völgyi tapasztalatokból készült felmérés eredményeit.

A RURES Zárókonferencia második részében a közönség három előadást hallott a megújuló energiák különböző területeiről. Hrvoje Pandžić előadásában beszélt az energiatárolás különböző típusairól és szerepeiről a vidéki elosztó hálózatokban. Marinko Stojkov bemutatta a vízszivattyúk fejlődését és műszaki jellemzőit, valamint a horvát MAHE program részleteit. Jelenleg 12 vízerőmű működik Horvátországban 4480 kW-os teljesítménnyel, és 4 befejezetlen projekt van folyamatban melyek összteljesítményét 2239 kW-ra tervezik.

Az utolsó előadó Rebeka Raff volt, aki a biogáztermelés lehetőségeiről beszélt, és egy jó gyakorlatot mutatott be. A Hrastin biogáz erőmű 2018. január 18. óta működik, névleges villamosenergia-teljesítménye 355 kW, névleges hőteljesítménye pedig 402 kW.