A vidéki térségek intelligens energiájával foglalkozó kerekasztal-beszélgetésre 2018. október 12-én került sor Eszéken az intelligens rendszerek és technológiák (SST) 2018. évi nemzetközi konferenciáján.
 

 

A vidéki térségek intelligens energiájával foglalkozó kerekasztal-beszélgetésre 2018. október 12-én került sor Eszéken az intelligens rendszerek és technológiák (SST) 2018. évi nemzetközi konferenciáján. A kerekasztalt a moderátor Damir Šljivac, PhD professzor nyitotta meg, bemutatva a vidéki térségek intelligens energiaellátásáról szóló koncepciókat . Ezt követően a professzor Dr. Danijel Topić PhD bemutatta a RuRES projektet és az aktuális eredményeket.

 

 

Dr. Gál Zoltán, PhD professzor folytatta a kerekasztal-beszélgetést a megújuló energiaforrásokon alapuló vidéki és helyi fejlesztésről szóló prezentációjával, ezt követte Krešimir Fekete adjunktus vidéki térségek energetikai technológiáiról szóló előadása. Ezután Matej Žnidarec a FERIT mikrogrid fejlesztésével kapcsolatos előadása következett. Az előadások sorát Denis Pelin professzor folytatta a fotovoltaikus rendszerek intelligens emulációjáról. A kerekasztalról utolsó két előadását Zvonimir Klaić, "Tapasztalatok a megújuló energiaforrások integrációjával kapcsolatosan a vidéki elosztóhálózatban", valamint Marinko Stojkov professzor,  "Az intelligens üvegházfűtés" címmel tartották. Az előadásokat a kerekasztal témájához kapcsolódó rövid megbeszélés követte.