A vidékfejlesztést szolgáló megújuló energiaforrások és energiahatékonyság címmel  kerekasztal megbeszélés zajlott le 2018. szeptember 26-án Eszéken a 9. Nemzetközi földgáz-, hő- és vízügyi konferencia (PLIN 2018) keretében
 

 

A vidékfejlesztést szolgáló megújuló energiaforrások és energiahatékonyság címmel  kerekasztal megbeszélés zajlott le 2018. szeptember 26-án Eszéken a 9. Nemzetközi földgáz-, hő- és vízügyi konferencia (PLIN 2018) keretében. A kerekasztal megbeszélést Damir Šljivac professzor előadása nyitotta meg, "A megújuló energiaforrásokon alapuló energetikai koncepciók vidéki térségekben" címmel. Ezt követően  Danijel Topić egyetemi adjunktus  "Megújuló energiaforrások a vidékfejlesztés funkciójában" címmel egy tudományos előadást prezentált.

 

 

 

Dr. Fekete Krešimir egyetemi adjunktus biomasszából és biogázzal kapcsolatos villamosenergia-termelés különböző technológiáinak technikai-gazdasági elemzésével kapcsolatos előadásával folytatódott a program. Denis Pelin professzor bemutatta a fotovoltaikus rendszerek tanulmányozásával kapcsolatos kísérleti műszereket. Az utolsó két előadás Dr. Horváthné Kovács Bernadett professzor, "A megújuló energiaforrásokon és a vidéki energiahatékonyságon alapuló helyi önkormányzati gazdaságfejlesztés" valamint Kovács Sándor Zsolt, Phd "Esettanulmány a hulladékgazdálkodási rendszerről" címmel hangzottak el. A prezentációk után rövid megbeszélésre került sor a kerekasztal témájáról, és a résztvevők újabb következtetéseket állapítottak meg a bemutatott kutatási eredmények alapján.