2018. július 2-án Eszéken egy második műhelytalálkozóra került sor a 2014-2020-as Interreg V-A HU-HR együttműködési program keretében finanszírozott RuRES projekt részeként
 

 

2018. július 2-án Eszéken egy második műhelytalálkozóra került sor a 2014-2020-as Interreg V-A HU-HR együttműködési program keretében finanszírozott RuRES projekt részeként. A műhelytalálkozó kezdetén a FERIT Osijek Drago Žagar, Phd dékánja üdvözletet adott a résztvevőknek. Ezt követően a PhD Danijel Topić áttekintést adott a projekt teljesítéséről és az eddig elért eredményekről. Ezt követően, az energetikai szakértő Jurica Perko előadást tartott az energiatakarékos közvilágításról a vidéki területeken. Az előadások sorát Mario Primorac folytatta az öntözésre és a méhészetre vonatkozó megújuló energiaforrások felhasználásának példáit szemléltető bemutatóval.

Ezután dr. Krešimir Fekete előadást tartott a fotovillamos rendszerek kiegyensúlyozott költségeiről a határ menti térségben. Ezt követően Varjú Viktor és Horeczki Réka bemutatták kutatási eredményeiket. A műhely többi részét a Megújuló Energiaforrások Laboratóriumában tartották, ahol dr. Denis Pelin és Andrej Brandis kis méretű fotovoltaikus és üzemanyagcellás tanulási platformot mutattak be. A műhelytalálkozó végén dr.sc. Marinko Stojkov előadást tartott az energiahatékonyságról a vidéki térségekben, majd egy végső következtetéseket felállító vitaüléssel zárult le a műhelytalálkozó.