2018. május 18-án Eszékben egy projekt megbeszélésre került sor a 2014-2020-as Interreg V-A HU-HR Együttműködési Program keretében finanszírozott RuRES projekt részeként.
 

 

2018. május 18-án Eszékben egy projekt megbeszélésre került sor a 2014-2020-as Interreg V-A HU-HR Együttműködési Program keretében finanszírozott RuRES projekt részeként. A találkozó kezdetén Danijel Topić projekt vezető üdvözölte a résztvevőket, és áttekintette a projekt teljesítésének menetét, valamint  az eddig elért eredményeket. Ezt követően Trenyik Tamás és Varju Viktor bemutatta az eddigi kutatások előzetes eredményeit.

Ezt követően megvitatásra került Eszék és Pécs helyi érdekeltjeinek workshopjainak szervezése. A találkozó délutánján Damir Šljivac bemutatta a kerekasztal elképzelését az SST2018 nemzetközi konferencián, ahol a RuRES projekt kerül majd bemutatásra. Matej Žnidarec bemutatta az SST2018 konferenciára tervezett tudományos közlemény koncepcióját, amelyhez a kutatást a RuRES projekt által beszerzett berendezéssel végezték. Ezt követően Denis Pelin bemutatta a kerekasztal elképzelését a 2018-as PLIN nemzetközi konferenciára, ahol a RuRES projekt is bemutatásra fog kerülni. A találkozó végén a projekt partnerek megvitatták azt a könyvet, amelyet a projekt, a tervek és jövőbeli tevékenységek alapján fognak közösen megírni.