November 6-án projekt találkozóra került sor az Eszéki Egyetem Műszaki és Informatikai Karán.
 

 

November 6-án projekt találkozóra került sor az Eszéki Egyetem Műszaki és Informatikai Karán. A találkozó kezdetén a résztvevőket üdvözölte Danijel Topić projekt koordinátor, Snježana Rimac-Drlje, a FERIT nemzetközi együttműködésért felelős alelnöke, valamint a Közös Titkárság képviselője, Antonija Bedeniković.

 


Antonija Bedeniković üdvözlő beszéde

 

A projekt találkozó első előadásaként Danijel Topić beszámolója hangzott el a güssingi tanulmányútról, és a megújuló energiaforrások adatelemzésének áttekintéséről.

 


Danijel Topić előadása

 

A továbbiakban Kovács Bernadett és Alexander Titov tartottak előadást a megújuló energiaforrások a helyi gazdasági fejlődés alapjaként történő felméréséről, míg Varjú Viktor és Mezei Cecília előadásai a megújuló energiaforrások és a hatékony energia vidékfejlesztési potenciálját és aspektusait mutatták be.

 


Mezei Cecilia előadása

 

A projekt találkozó második részét a a Műszaki és Informatikai Kar Laboratóriumában tartották, ahol Damir Šljivac, Matej Žnidarec és Dario Došen bemutatták a villamosenergia-termelés fotovoltaikus online rendszerét. A találkozó vitával és következtetésekkel zárult le.

 


Damir Šljivac előadása