A "Megújuló energiarendszerek és az energiahatékonysági kérdések vidékfejlesztési szerepének, lehetőségeinek feltárása" (RuRES) projekt indító találkozójára 2017. szeptember 20-án került sor Pécsett …
 

 

 

Megújuló energiarendszerek és az energiahatékonysági kérdések vidékfejlesztési szerepének, lehetőségeinek feltárása

RuRES (HUHR/1601/3.1.1/0033)

Kick-off találkozó

Jelentés

2017. szeptember 20. Pécs, Magyarország 

Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020

 

 

 

 

A "Megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság a vidékfejlesztés funkciójában" (RuRES) projekt indító találkozójara 2017. szeptember 20-án került sor Pécsett, Magyarországon.

A találkozó fő céljai a projekt céljainak, tevékenységeinek és várt eredményeinek bemutatása, a kutatási terv megvitatása és meghatározása, valamint munka és adminisztratív eljárások kidolgozása, a projektre vonatkozó elvárások meghatározása, valamint az esetleges akadályok és kihívások felmérése voltak.

A találkozót Dr. Danijel Topić, a Villamosmérnöki Kar Informatikai és Informatikai Karának projektvezetője nyitotta meg.

Dr. Topić részletesen bemutatta a konkrét projektcélokat és projekttevékenységeket, a kutatási feladatokat és a kutatási tervet. A projekt résztvevői megvitatták az írásos részletes kutatási terv lépéseit, mérföldköveit és határidejét.

Kovács Bernadett egyetemi docens a Kaposvári Egyetemen egy terjesztési tervet vázolt fel és megbeszélést tartott a terjesztési tevékenységek első lépéseiről.

A bevezető találkozó második részében a résztvevők megvitatták a projekt honlapjának tartalmát és szerkezetét. Dr. Varjú Viktor, a Magyar Tudományos Akadémia Gazdaság- és Regionális Tanulmányok Központja kutatója kiemelte a weboldal fejlesztésével kapcsolatos felelősségeket és határidőket.

Az ülés napirendjének utolsó pontján a projektcsapat tagjai megismerkedtek a projekt adminisztrációjával és láthatósági irányelveivel. A bemutatót Mirela Glavaš asszony, a Villamosmérnöki Kar Számítástechnikai és Informatikai Karának adminisztrációs asszisztense tartotta.

A kick-off értekezleten 20 fő vett részt, három partnerintézményből.

 

Web: www.rures.eu

Fb:https://www.facebook.com/RURESHUHR/